Passie voor glas

Het spel van licht en kleur – dat is wat me intrigeert in het werken met glas. Als kind al ging ik enthousiast op zoek naar stukjes glas die te vinden waren rondom de kerk met glas-in-loodramen die bij ons in de buurt werd gebouwd. Of verzamelde ik op het strand stukjes glas, die door zand en zee de uitstraling van satijn hadden gekregen.

Bijzondere aantrekkingskracht

Ook nu nog oefent glas een bijzondere aantrekkingskracht op me uit. Het is boeiend materiaal: sterk en zwak tegelijk, lichtdoorlatend en lichtbrekend, kleur en transparant, schitterend en dof. Mijn enthousiasme voor glas heeft me naar verschillende technieken van glasbewerking geleid. Ik begon met glas in lood. Daarna ben ik al snel het effect van brandschilderen, fusen en de Tiffany techniek gaan verkennen.

Vakmanschap en creativiteit

Niet alleen het materiaal prikkelt mijn nieuwsgierigheid, ook het ambacht van glasbewerking is en blijft voor mij een uitdaging. Hoe krijg ik een techniek onder de knie, wat kan ik ermee, hoe kan ik het resultaat bereiken dat ik voor ogen heb – die spanning trekt altijd. Ik houd ervan om met uiteenlopende losse elementen – glas, lood, koperfolie, verf – iets nieuws te creëren. Iets wat er daarvoor niet was. Deze combinatie van vakmanschap en creativiteit kenmerkt mijn werkzaamheden.

Uniek en duurzaam product

Ik streef naar ontwerpen die bijdragen aan de sfeer van een ruimte. Die de stemming in een ruimte bepalen. Dit leidt tot een grote diversiteit van steeds weer originele ontwerpen. Of het nu een glas-in-loodraam is, een glasobject met een intuïtief ontwerp of een gebrandschilderd raam – het resultaat is altijd een uniek en duurzaam product dat met passie is gemaakt.