Van opdracht tot eindproduct

Misschien heb je zelf al een voorstelling in je hoofd van wat je graag wilt laten maken. Of misschien ook niet. Voor mij maakt het eerlijk gezegd niet uit. Ik ga met je in gesprek en probeer me een beeld te vormen van je wensen. Soms is dat al snel duidelijk, soms duurt het wat langer.

Ontwerp maken

Na dit oriënterende gesprek geef ik een prijsindicatie, voordat ik ga ontwerpen. Als deze akkoord is, begint het echte werk. Eerst maak ik een ontwerp. Vaak meerdere, meestal totaal verschillend. Die zullen we met elkaar bespreken. Als het ontwerp bepaald is, gaan we glas uitzoeken. Welke kleur en welke structuur wil je? Mondgeblazen of machinaal vervaardigd glas? Zijn ook die keuzes gemaakt, dan ga ik het product maken.

Glashelder proces

Elk proces verloopt op zijn eigen manier, vaak verrassend. Maar in grote lijnen komt het neer op de stappen die ik hiernaast beschrijf. Meestal neemt het hele proces enkele weken in beslag. Dit hangt onder andere af van de grootte van het werk en van je specifieke wensen. Tussentijds houd ik je op de hoogte van de voortgang, zodat het proces ook voor jou glashelder is.

Het glas ligt klaar in de oven om gebrandschilderd te worden

Raam voor De Goede Herderkerk

Detail